1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMINI ANKARA’DA KUTLADIK

Sendikamız "1 Mayıs İşçi Bayramı”nı, üst örgütümüz TÜRK-İŞ’in öncülüğünde, üye sendikalara bağlı işçilerin katılımıyla başkent Ankara’da kutladı.

 

 

Kutlama programı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi yanı/Hipodrom’da toplanan işçiler, TÜRK-İŞ yöneticileri, sendika genel başkanları, meslek kuruluşu, sivil toplum örgütleri, bazı milletvekilleri ve milletvekili adaylarının yanı sıra belediye başkanlarının da yer aldığı kortej, Çeşitli pankart ve dövizleri taşıyan işçiler, 'Yaşasın 1 Mayıs', 'Kıdem tazminatı kaldırılamaz', 'Taşeron işçiliğe hayır' sloganları atarak Tandoğan Meydanı’na kadar yürüdü.

 

Tandoğan Meydanı’ndaki mitingde Ankara Seymenler Kulübü üyeleri, Ankara yöresine ait oyunlar sergiledi. Bu oyanlara eşlik eden işçiler, Ankara havaları eşliğinde oynayarak, 1 Mayıs'ı kutladı.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay Tandoğan Meydanı'nı dolduran on binlerce yurttaşa seslendi. Kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu belirten Atalay, "Kıdem tazminatına, iş güvencesine dokunmayın” dedi.

 

BASİSEN Genel Merkez ve Şube Yöneticilerimizle birlikte temsilci ve üyelerimizin bayrak ve flamalarla katıldığı "1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi”, bayram havası içerisinde coşkulu bir şekilde geçti.