BASİSEN, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI ZONGULDAK'TA KUTLADI

 

Sendikamız "1 Mayıs İşçi Bayramı”nı, üst örgütümüz TÜRK-İŞ’in öncülüğünde, üye sendikalara bağlı işçilerin katılımıyla madenci kenti Zonguldak'ta kutladı.

Kutlama programı kapsamında Zonguldak Şehir Terminali mevkisinde toplanan işçiler, TÜRK-İŞ yöneticileri, sendika genel başkanları, meslek kuruluşu, sivil toplum örgütleri, bazı milletvekilleri ve milletvekili adaylarının yanı sıra belediye başkanlarının da yer aldığı kortej, Madenci Anıtı önüne kadar yürüdü.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, burada düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Soma ve Ermenek'te 330 madencinin iş cinayetine kurban gittiğini, Zonguldak kömür havzasının da bugüne kadar 5 bin maden şehidi verdiğini söyledi.

 

7 Haziran'da genel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Atalay, "Ülkede 13 milyon sigortalı var. 3 milyon civarında işsiz var, yaklaşık 4 milyon kayıt dışı var. Biz bu ülkenin çoluğumuzla çocuğumuzla 50 milyonuyuz. Bu 50 milyonun taleplerine ülkeyi idare edenler kulak vermeli. Can kulağıyla dinlemeli, yoksa 7 Haziran'da işçinin, çiftinin, memurunun dediğini yerine getirmeyenleri alaşağı ederiz" ifadesini kullandı.

BASİSEN üye ve yöneticilerinin bayrak ve flamalarla katıldığı "1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi”, bayram havası içerisinde coşkulu bir şekilde geçti.