DEĞERLİ ÜYELERİMİZ,

Günümüzde sosyal medya en önemli iletişim ve etkileşim aracı haline gelmiştir. Buna karşılık her geçen gün; insanların kişilik ve onurunu acımasızca ayaklar altına alan ve kurumların itibarına leke süren bir platforma da dönüşmektedir.

Son dönemlerde örgütlü bulunduğumuz bir işletmeden "emekli olmuş bazı kişilerin”, Sendikamıza ve Sendikamızın Yöneticilerine karşı sosyal medya üzerinden sürdürdükleri acımasız ve haksız ithamlarını büyük üzüntü içerisinde izlemekteyiz.

Seviye düzeyi düşük ve etik olmayan bu olumsuz davranışlar; aynı zamanda emeğe ve sendikalı topluma yapılmış bir saldırı anlamına gelmektedir.

Değerli Basisenliler,

İlgili kişiler, uzunca bir süredir sosyal medya üzerinden yayınladıkları yazılarla; gerçekçi ve sağduyulu davranmak yerine, yıllarca çalıştıkları kurumun, kültürüne yakışmayan davranış içinde hareket etmektedirler.

Yapılan bu eylemler, artık samimi ve iyi niyetli hak arama anlayışının dışına çıkarak, öç alma, nefret ve hakaret söylemlerine dönüşmüştür.

BASİSEN olarak, demokrasi içinde ifade özgürlüğünün geliştirilmesini ne kadar çok savunuyorsak, bu özgürlüğün kişilere, kurumlara, emeğe ve sendikalı örgütlülüğe karşı, saldırıya dönüşerek hak ihlallerine yol açmasına da o kadar karşıyız.

Kurumlara, emeğe ve sendikalı topluma saygı göstermeyen bu kişiler; gerçeklerden, objektiflikten ve sağduyudan uzaklaşarak, toplumu sistemli bir şekilde ayrıştırma çabası içindedirler.

Artık tüm toplum kesimlerinin bugününü ve yarınlarını tehlikeye atmadan, ortak sorumluluk ve saygı çerçevesi içinde hareket etmeleri vicdani ve toplumsal bir zorunluluktur.

Saygılarımızla,

BASİSEN