SENDİKAMIZLA YAPI VE KREDİ BANKASI ARASINDA “ÇALIŞMA SAATLERİ, FAZLA ÇALIŞMA İZLEME VE UYGULAMA PROTOKOLÜ” İMZALANDI

Sendikamızla Yapı Kredi Bankası A.Ş. arasında yapılan toplu pazarlık sürecinde çalışanlar üzerindeki baskıyı hafifletip, mesailer, fazla çalışma ve yıllık izin konusunda yaşanan sorunların çözümü için "Yapı ve Kredi Bankası Çalışma Saatleri ve Fazla Çalışma İzleme ve Uygulama Protokolü” imzalandı.

Tüm dünyada banka çalışanlarının temel sorunlarından biri hedef baskısıdır. Bu baskı ülkemiz özelinde, akıl almaz ve ulaşılmaz hedeflerle kendini hissettirmekte ve banka çalışanlarını canından bezdirip çalışma yaşamını çekilmez kılmaktadır. Hedef baskısının bir sonucu olarak çalışma saatleri, fazla çalışmalar ve yıllık izinler konusunda ciddi sorunlar yaşamaktadır.

Örgütlü bulunduğumuz işletmelerde bu sorunlar ele alınarak çözüm üretilmeye çalışılmakta iken sendikal örgütlülüğün bulunmadığı işletmelerde durum çok vahimdir. Çalışanlar adeta işverenin merhametine terkedilmiştir.

BASİSEN Yapı Kredi Yönetimi ile uzun yıllardan beri sosyal diyalog ilkeleri çerçevesinde çalışanların sorunlarını ele alıp çözümler üretmeye çalışmaktadır. Yapı Kredi Yönetimi ortaya çıkan sorunlar konusunda her zaman yapıcı bir tutum içerisinde olmuş ve sosyal partnerimiz olarak bugüne kadar birçok sorunun çözümlenmesinde birlikte hareket edilmiştir.

Hedef baskısı, fazla mesai ve yıllık izinlere ilişkin olarak yaşanan sorunları çözümleme çabalarımız açısından böyle bir protokolün (Yapı ve Kredi Bankası Çalışma Saatleri ve Fazla Çalışma İzleme ve Uygulama Protokolü) oluşturulması çalışma yaşamımız açısından değerli bir kazanımdır. Yapı Kredi Yönetimi’nin hedef baskısı, fazla mesai ve yıllık izinlere ilişkin yaşanan sorunların tespitinde ve takip edilmesinde hassasiyet göstereceğini ilan eden bir protokol altına imza atarak bunu açıklaması oldukça önemlidir.

Aslında Yapı Kredi Yönetimi ile sorunların çözümü konusunda yıllardan beri ortak hareket edilmeye çalışılmaktadır. BASİSEN bu konuda daha önce kurumsal anlamda somut adımlar attı ve işyerlerinde yaşanan sorunların, çalışanlardan gelen önemli şikâyetlerin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri gibi uzun süreleri beklemeden çözüme kavuşturulması için Banka Yönetimi ve Sendikamızca belirlenen heyetlerle 3 ayda bir toplanan ÇİDAK (Çalışan İlişkileri Danışma Kurulu)’ı oluşturuldu. İki yıl önceki toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde de bunu bir toplu iş sözleşmesi hükmü haline getirildi. Bugün toplu pazarlık sürecinde oluşturduğumuz protokol, bu sürecin bir tamamlayıcısı ve pekiştiricisi olmuştur.

Bu protokolle önemli bir adım atan Yapı Kredi Bankası Yönetimi ile BASİSEN, dolaylı olarak hedef baskısını azaltacak olan daha insancıl bir çalışma yaşamı oluşturulmasına önemli bir katkı yapmışlardır. İnanıyoruz ki, hedef baskısının ortadan kalkması sonucu işinde mutlu olan çalışanların moral ve motivasyonu, kuruma aidiyet duygusu ile çalışma verimliliği sürekli artıracaktır.

Yapı ve Kredi Bankası Çalışma Saatleri ve Fazla Çalışma İzleme ve Uygulama Protokolü Yapı Kredili üyelerimize hayırlı olsun…