SENDİKAMIZIN 10. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Sendikamız BASİSEN'in 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 21 Şubat 2015 Cumartesi günü Genel Sekreterimiz Cihanser Keskin’in kısa açış konuşması ve gündemin 1. maddesi gereği yoklama sonuçlarını açıklamasıyla başladı.

Gündemin 2. maddesi ve ana tüzük hükmü gereğince; genel kurulu yönetmek üzere Divan Heyeti oluşumu hakkında verilen önergenin oylanması sonucunda Divan Başkanlığına; Pevrul KAVLAK, Başkan Yardımcılıklarına; Cahit DEMİRCİ ile Cüneyt Hasan AKARSU, Tutanak Katipliklerine ise; Özlem SÖZGEN ile Esin DEVELİOĞLU oybirliğiyle seçildiler.

Divan Heyetinin oluşup yerini almasının ardından Divan Başkanı ve aynı zamanda, TÜRK-İŞ Genel Sekreteri olan Pevrul Kavlak söz alarak, BASİSEN Sendikası’nın Genel Kurulu’na TÜRK-İŞ adına sevgi ve selamlarını ileterek, Türkiye’de sendikal  hareket ve çalışanların sorunları hakkında bilgiler verdikten sonra Divan Kurulu Başkanlığına seçilmelerinden ve kendilerine gösterilen güvenden ötürü Genel Kurul’a teşekkür etti.

Gündemin 3. maddesi gereği yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı sonrası Sendikamız lideri ve Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu açış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu, Genel Kurula katılan konuklar ile delegelere teşekkürlerini ileterek Türkiye ve Dünya’daki banka, sigorta sektörlerinin sorunlarını bizzat sahada yaşanan örneklere dile getirdi. Yaşanan sorunların çözümü için örgütlülüğün önemine dikkat çekerek, tüm üyelerimizi, örgütsüz banka, finans ve sigorta çalışanlarını BASİSEN çatısı altında birleştirmek için örgütlenme seferberliğine katılmaya davet etti.

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Sendikamızın Genel Kurulu'na katılan örgütlü bulunduğumuz işletmelerin

üst düzey yöneticileri, birer konuşma yaparak,

"Banka, Finans ve Sigorta İşkolu"nda

BASİSEN'in varlığının önemine değinerek,

alışma yaşamına yaptığı hizmetleri dile getirdiler.”  

   


 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkanımızın sendikal hareket ve çalışma yaşamı yanında; genel çerçevede sosyal, siyasal ve ekonomik konuları da içeren kapsamlı açış konuşmasını tamamlamasından sonra Genel Kurula katılan konukların konuşmasına geçildi. Konuklar arasından, BASİSEN’in üyesi bulunduğu uluslararası üst kuruluş UNI-Finans Yöneticisi Marcio MONZANE söz alarak UNI hakkında bilgiler verip, UNI ve BASİSEN ilişiklerinin önemine değindi.

T. İş Bankası A.Ş. İdare Meclisi Başkanı Ersin Özince, T. İş Bankası A.Ş. Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kırman ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu sırayla söz alarak; çalışanlar ve kamu yararı için ve insan odaklı insan kaynakları politikası izlenmesinin ve bu politikaların sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekip, bu bağlamda BASİSEN Sendikası’nın sektördeki misyonuna vurgu yaparak, Genel Kurul’a başarılar dilediler. Konukların konuşmalarını tamamlanmasının ardından Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu, tekrar söz alarak, konuşmacılara ve tüm konuklara bir kez daha teşekkür etti.

Oturuma verilen aranın ardından işleri sebebiyle Pevrul Kavlak’ın Genel Kurul toplantısından ayrılması nedeniyle, Divan Başkan Yardımcılarından Eminönü Şube Başkanımız Cahit Demirci tarafından ikinci oturum açılarak, Genel Kurul gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesine geçildi.

Tüzük Tadil Taslağı’nın da görüşülerek kabul edildiği ve işkolumuzdaki değişikliğe paralel olarak Sendikamızın yeni uzun adının, Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası olarak değiştirildiği BASİSEN Genel Kurul’una, "teşekkür plaketleri”nin verilmesi, Divan Başkan Yardımcısı Cahit Demirci ile Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu’nun kapanış konuşmasını ardından ertesi gün (22 Şubat 2015) seçim yapılmak üzere ara verildi.

22 Şubat 2015 tarihinde yapılan seçimler sonucunda Genel Başkanlık görevine yeniden Metin Tiryakioğlu seçilirken, Genel Merkez Yönetim; Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri aşağıdaki şekilde oluştu.

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

Metin Tiryakioğlu (Genel Başkan)

Cihanser Keskin (Genel Sekreter)

Canan Çevikbaş (Genel Mali Sekreter)

Temel Ünlü (Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri)

Etem Ağdaş (Genel Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri)

 

GENEL MERKEZ DENETLEME KURULU

Birol Açıkgöz (Başkan)

M. Levent Sezer (Üye)

Serkan Yurdakul (Üye)

 

GENEL MERKEZ DİSİPLİN KURULU

Seda Bozgedik (Başkan)

Selda Takmaz (Başkan Yardımcısı)

Banu Zeydanlı Hacımehmetoğlu (Raportör)

Işıl Sarıkaya (Üye)

Özlem Sözgen (Üye)