KFIU (KORE FİNANS İŞÇİLERİ SENDİKASI) HEYETİ SENDİKAMIZIN KONUĞU OLARAK ÜLKEMİZE GELDİ

Sendikamız uluslararası ilişkile çerçevesinde sadece üyesi olduğu üst kuruluşlarla değil, bu kuruluşlara üye sendikalarla da sürekli iletişim halindedir. UNI üyesi sendikalarla ikili temaslar çerçevesinde, Güney Kore’den kardeş sendika KFIU (Kore Finans İşçileri Sendikası) ile 18 Ağustos 2008 tarihinde Genel Merkezimizde imzalanan "Dostluk ve İşbirliği Sözleşmesi” gereği, her iki sendika delegasyonlarınca gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretler devam etmektedir.

Bu sözleşme gereğince, KFIU Genel Başkanı Kim Moon-Ho ve beraberindeki 5 kişiden oluşan bir heyet sendikamızın konuğu olarak ülkemize geldi.

Karşılıklı bilgi, görüş ve deneyim alışverişi çerçevesinde Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizle görüşmeler yapan heyet, TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilciliği ile Sendikamızın Trabzon Şubesini de ziyaret etti.

 

13 Haziran 2015 tarihinde gelen ve 18 Haziran 2015 tarihinde ülkemizden ayrılan heyet, bu ziyaretten çok memnun ayrıldığını, BASİSEN’in sendikacılığa ilişkin deneyimlerinin paylaşılmasının KFIU’nun sendikal mücadelesini güç katacağını ve kardeş ülke Türkiye’de bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.