BAĞLANTIYI KESME HAKKININ YKB TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNE GİRMESİNİ SAĞLADIK

"BASİSEN olarak, -dünyada henüz örneği çok azken- ülkemizde ilk kez evden/uzaktan çalışmayı toplu pazarlıklarımızda 

gündeme getirdik ve Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile müzakerelerimizde konunun toplu iş sözleşmesinde düzenlenmesini sağladık.

Ayrıca yine Banka Yönetimi ile birlikte bir de protokol oluşturduk. 

Sevgili Basisenliler,

2020’nin Mart ortasından beri yaşamakta olduğumuz Koronavirüs Pandemisinin en ağır aşamasını, yani salgının ikinci ve üçüncü dalgasını da geride bıraktık. İnşallah aşı konusunda yapılan son anlaşmalar ve hızlı bir şekilde devam eden halkımızın büyük çoğunluğunun aşılanması ile bu kâbus dolu günleri geride bırakıp yeni koşullarda normal yaşamlarımıza dönmüş olacağız.

Yeni koşullarda diyorum, çünkü tüm dünyayla birlikte ülkemizin de yaşadığı bu felaket, yaşamımızda birçok şeyi değiştirdi. Her şeyden önce insanlık açısında salgınlar konusunda büyük bir deneyim birikimi ortaya çıktı. Artık hijyen ve mesafe kuralları yanında, kalabalıklarda, toplu taşımada ve toplantılarda maske kullanmak olağan hale geldi ve bu alışkanlık birçok insan tarafından önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek. Eski alışkanlıklarımıza bakış açımız belli bir değişime uğradı; insanlar, doğanın sömürüsünün vermiş olduğu zararları ve tüketim çılgınlığının anlamsızlığı konusunu daha fazla düşünmeye başladı. Ayrıca eğlence, iletişim, yeme ve içme kültürümüz belli bir değişime uğradı. Dayanışma ve yardımlaşmanın, kolektif akılla hareket etmenin bilgiye ve bilime inanmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha kanıtlandı. Hepsi önemli olmakla birlikte bizim açımızdan en önemlisi çalışma yaşamının hızlı bir değişime uğraması oldu; birçok sektörde ve farklı işlerde uzaktan/evden çalışma kalıcı hale geldi.

Sevgili Basisenliler,

Pandemi öncesinde bankacılık sektörünün hızla dijitalleşmesi konusunun ısrarla altını çizip, gelecekte ortaya çıkarabileceği muhtemel sorunlara dikkat çekmeye çalışıyorduk. Bugün ise böyle bir sürecin tamamen içine girmiş bulunuyoruz. Türkiye’de dijital bankacılık dönemi resmen başlamış bulunuyor. BDDK'nın yayınladığı yönetmelik ile 1 Mayıs 2021'den itibaren Türkiye'de bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebilmektedir. Müşteri, para transferine ilişkin her işlemi dijital bankacılık kanallarını kullanarak yapabildiği gibi, kredi vs. işlemlerini de artık şubeye gitmeden gerçekleştirebilecek. Bunun özellikle şube bankacılığındaki istihdamı etkilememesi imkânsızdır. Buna birçok sektörde olduğu gibi bankacılıkta uzaktan/evden çalışmanın kalıcı hale gelmesinin eklenmesiyle banka emekçilerinin yeni sorunlarla karşı karşıya kaldığı açıktır.

Bugün uzaktan/evden çalışmanın kuralları net olarak belirlenmemiştir. Durumun böyle olması; uzaktan/evden çalışanların istihdam, iş sözleşmesi ve bir bütün olarak çalışma şartlarına ilişkin yasalarla düzenlenmiş hakları zedelemektedir. Özellikle de mesai kavramını ortadan kaldıracak şekilde iş yaşamıyla özel yaşam arasındaki sınır belirsizleşmekte, bundan dolayı çalışanlar uzun saatler boyunca ve çok sıkı elektronik gözetim altında çalıştırılmaktadırlar.

Türkiye’de 4857 sayılı İş Kanunu’nda yer alan “uzaktan çalışma” ayrı bir iş sözleşmesi biçimi olarak kabul edilmektedir ve bu belirsiz süreli hizmet akdiyle çalışan banka emekçilerinin pandemi koşullarının zorlamasıyla evden çalışmasından farklı bir iş ilişkisi durumudur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) tarafından 10 Mart 2021 tarihinde çıkarılan “Uzaktan Çalışma Yönetmeliği” bu konuda belli düzenlemeler getirmiş olsa da, çalışanların haklarını tam anlamıyla korumaktan oldukça uzaktır. Bundan dolayı, ülkemizde kalıcı hale getirilmek istenen uzaktan çalışma konusunun, yönetmelikle değil yeni uygulamaları kapsayacak şekilde bir yasa yoluyla düzenlenmesi daha isabetli olacaktır.

Sevgili Basisenliler,

Bu nedenle tüm dünyada gerek uluslararası sendikal hareket, gerekse ulusal düzeyde (özellikle de Avrupa ülkelerinde) sendikalar; bir taraftan devletin yasal düzenlemelerle konuyu ele alması için çalışırken, diğer yandan uzaktan/evden çalışanların çalışma koşullarının toplu iş sözleşmeleriyle düzenlemesi ve uzaktan/evden çalışanların haklarını korumanın yollarını aramaya başlamışlardır.

Evden çalışmanın yaygın olarak uygulandığı sektörlerin yer aldığı banka-finans ve sigorta işkolunda örgütlü bir sendika olan BASİSEN olarak bizler de, ülkemizde ilk kez ve dünyada da henüz örneği çok azken konuyu toplu pazarlıklarımızda gündeme getirdik. Bu çerçevede ilk olarak toplu pazarlık sürecinde Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile müzakerelerimizde uzaktan/evden çalışmayı ele alarak konunun toplu iş sözleşmesinde düzenlenmesini sağladık. Ayrıca yine aynı Banka Yönetimi ile birlikte bir de protokol oluşturduk. İnşallah gerek uzaktan çalışmanın getirdiği sorunları çözmeyi ve gerekse bağlantıya geçmeme (kesme) hakkını uygulamayı toplu pazarlık yoluyla düzenlemek hedefimizi önümüzdeki dönem yapacağımız diğer örgütlü bulunduğumuz işletmelerin toplu iş sözleşmelerinde gerçekleştireceğiz.

Sevgili Basisenliler,

Yaşamakta olduğumuz koronavirüs pandemisi nedeniyle sendikal faaliyetlerimizi salgın öncesinden farklı koşullarda yapmak zorunda kaldık. Genellikle eğitimlerimizi ve toplantılarımızı online gerçekleştirdik. Toplu pazarlık görüşmelerini de bazen online olmakla birlikte çoğunlukla gerekli tedbirleri alarak sadece müzakerecilerin katılımıyla yüz yüze yaptık. Şubelerimiz siz değerli üyelerimize yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerini gerçekleştiremedi. Ayrıca toplantı konusunda getirilen kısıtlamalar nedeniyle Basisenliler olarak kuruluşuna öncülük ettiğimiz Vakfımız BASİDAV’ın genel kurulunu da yapamadık. İnşallah bunu önümüzdeki sonbahar gerçekleştireceğiz. Yapamadığımız ya da eksik kalan her çalışmanın pandemi koşullarındaki imkânsızlıklardan kaynaklandığının ve geçici olduğunun bilinmesinde fayda var. Aşılanma süreci tamamlandığı ölçüde tüm sendikal çalışmalarımız ve etkinliklerimiz alınacak önlemler ve oluşturulacak yeni kurallar çerçevesinde daha büyük bir özlem ve heyecanla yeniden ve yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Sevgili Basisenliler,

Birlikte yapacağımız çok işimiz ve ulaşmak istediğimiz hedeflerimiz var… En başta sendikal örgütlülüğü işkolumuzun olabildiğince büyük bir kısmına yayma hayalimizi gerçekleştirmek var. İşkolumuzda çalışanların sorunlarını ve bunların çözümlerini biliyoruz. Birlikte çözeceğimize inandığımız bu sorunlarımızı adım adım çözme hedefimiz var…

Kapanma günlerinden, sınırlama ve önlemlerden ruh halimiz değişti, karamsarlıklar yaşadık… Ama inanıyorum aydınlık günlere az kaldı. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve kıdemlisiyle örgütlenmenin önündeki engelleri omuz omuza, birlikte yıkacağız… Dijital dönüşümün ortaya çıkardığı sorunları, hedef baskısını, mobbingi ve diğer çalışma sorunlarını birlikte çözeceğiz… İnsan onuruna yaraşır çalışma standartlarını birlikte oluşturacağız. Birlikte göreceğiz güzel günleri…

Bu duygu ve düşüncelerimle hepinize başarı, huzur ve mutluluk dolu sağlıklı günler diliyorum.

En derin sevgilerimle...

METİN TİRYAKİOĞLU

BASİSEN GENEL BAŞKANI

21 Haziran 2021 / İstanbul

Başkanın daha önceki yıllara ait mesajları: